Wiskundegroep

Donderdag 16 maart 2017

De kinderen uit de groepen 8 werken iedere maandag en dinsdag in 4 niveaugroepen met rekenen. Eén van die groepen is de leerroute 1S groep (havo/vwo leerlingen). Deze leerlingen gaan op maandag en dinsdag met juf Mendy de wereld van de wiskunde ontdekken. Zo zullen zij, naast de herhaling en verdieping van de groep 8 leerdoelen, gaan werken met projecten uit Bolleboos Wiskunde. Vandaag zijn wij begonnen met het berekenen van de omtrek en de oppervlakte van cirkels en het project: ‘Wiskunde van de kalender’.  De lesstof leverde veel discussie op en met behulp van de leermiddelen kwamen de leerlingen een heel eind. Een uitdaging met behoorlijk wat breinbrekers! De leerlingen waren enthousiast en serieus aan het werk met de uitdagende leerstof!   In het fotomapje met de naam diverse foto's 2017 vindt u meer foto's.