de Mini Med School

Dinsdag 27 maart 2018

De leerlingen van de verrijkingsgroep bovenbouw doen deze periode mee aan de Mini Med School. Hierbij komen er twee studenten, een geneeskunde student en een pabo student, twee lessen van anderhalf uur geven over een onderwerp in de geneeskunde. Dit jaar is het onderwerp: de longen. Woensdag 21 maart hebben we de eerste actieve les over de longen gehad. De les was afwisselend in werkvormen en dat vonden wij erg fijn. We hebben theorie gehad over de longen, zoals kennis over de opbouw van de longen, het inademen van zuurstof en het uitademen van koolstofdioxide en we hebben geleerd waarom we hoesten en ons verslikken. Naast het luisteren hebben we als eerste opdracht de longen op ware grootte getracht te tekenen en hebben we de werking van de longen nagespeeld met de leerlingen. Ook hebben we in duo’s de longen in elkaar geknutseld. We kregen de verschillende onderdelen van de longen en hebben deze in elkaar gezet. We hebben de les afgesloten met een quiz over de kennis. Het was een leerzame les en we zijn erg benieuwd naar de volgende les op woensdag 25 april.