Letter van de week

Maandag 16 april 2018

De letter S van suikerklontje, Smurf, Spiderman en nog veel meer

Iedere week wordt er  in de kleutergroep een letter van het alfabet besproken met de kinderen. De zogenaamde letter van de week.

Met elkaar benoemen we de klank, verzinnen we woorden waarin deze klank voorkomt en worden deze woorden door de leerkracht opgeschreven.

Spelenderwijs maken kinderen op deze manier kennis met de koppeling van klank en teken.

Na het aanbieden van een nieuwe letter mag de lettertas met een kleuter mee naar huis.

Wij vragen ouders om samen met hun  kind een aantal voorwerpen in de lettertas te stoppen waarin de letter van de week te horen is. Natuurlijk mogen er ook plaatjes of foto's in de tas gestopt worden.

Met alle kinderen wordt de inhoud van de tas dan bekeken. De voorwerpen worden benoemd en dit zorgt voor uitbreiding van de woordenschat. Verder worden de voorwerpen geteld en gesorteerd op verschillende eigenschappen.

Vorige week stond de 's' centraal. Daar zijn een heleboel spulletjes voor te vinden.

Nog even een tip voor ouders die gaan lezen met hun kleuter:

Het is belangrijk om de klanken uit te spreken op de manier waarop ze in een woord te horen zijn, dus  VIS wordt: v-i-s in plaats van Vee-ie-es.

Mochten er nog vragen zijn, dan willen de leerkrachten van de groepen 1/2 deze graag beantwoorden.