Een echte robot op bezoek

Dinsdag 24 april 2018

De kinderen van de groepen 1 en 2 kregen vandaag bezoek van Robot Nao.  Dit is een menselijke robot van 58 cm hoog die uitgerust  is met camera's, audio infrarood- en touchsensoren.
De robot nodigde de kinderen uit om met elkaar te praten en te bewegen. Een robot die een dab uitvoert en zelfs de moves van de gangnam style laat zien...Geweldig!
Omdat de robot er zo menselijk uit zag, was het bijna niet voor te stellen dat het toch om een apparaat ging. Dat bleek ook uit de vragen die de kleuters aan de robot mochten stellen. Kan jij kindjes krijgen? was toch wel een van de meest verrassende vragen.
Dat zouden we allemaal wel willen: een klein eigen robotje voor in de klas of zelfs thuis. Helaas was het antwoord nee. Maar de robot had wel vrienden zo vertelde hij. Allemaal andere robots in verschillende kleuren.
Het bezoek van Robot Nao werd aangeboden door de CED-groep. De robot was on tour. Een aantal scholen is ingeloot voor een bezoek en wij hoorden daarbij. Super! Zeker ook, omdat we net de techniekweek achter de rug hebben.
We willen de CED-groep dan ook hartelijk bedanken en hopen Robot Nao nog eens een keer te mogen ontmoeten.