Open les in de Vlindergroep

Woensdag 22 februari 2017

Vandaag was de open les in de Vlindergroep. Zoals beloofd, konden ouders een kijkje nemen tijdens de start van de dag en een werkles meemaken. Wat kunnen/mogen we toch weer trots zijn op de Vlinders: de kinderen op zichzelf, de ouders op hun kinderen en de juffen op hun leerlingen... werkelijk niet één kind gedroeg zich anders dan gewoonlijk. De kinderen van wie er wél ouders waren, lieten zien hoe goed ze mee doen met de verschillende activiteiten en de kinderen van wie er geen ouders waren deden gewoon hun ding. Over een aantal weken komt er immers weer een open les en dan komen er andere papa's en mama's. Na het openen van de dag en het bekijken van het dagprogramma, was er een taalles. Woorden' hakken en plakken' en zoemen. Natuurlijk stonden er concrete voorwerpen op tafel. Soms hebben woorden dezelfde beginklank, zoals bijvoorbeeld 'schaar ' en 'schaap' of 'pop 'en 'pen'. De Vlinders weten dat allemaal allang. Na het taallesje hebben de kinderen uitgelegd hoe een werkles verloopt. Zachtjes de stoelen wegzetten, naar het digi-keuzebord om te kijken wat er gedaan moet worden en wat zijn de regels m.b.t. het zelfstandig werken? De ouders hebben samen met hun zoon/ dochter 'moeilijkere werkjes' uit de kieskast gemaakt. Samenwerken staat hoog in het vaandel tijdens de werklessen. Toen de moeders na het werkje uit de kieskast ook nog eens gingen meespelen in de huishoek was het helemaal feest! Eigenlijk duurde de les tot 9.30 uur, maar het feit dat er om 10.00 uur nog steeds ouders waren, zegt genoeg. Het is leuk om sfeer te kunnen proeven in een groep.