Minerva bovenbouw

Woensdag 10 mei 2017

Afgelopen maandag- en dinsdagochtend hebben de kinderen van de verrijkingsgroep bovenbouw meegedaan aan het project Mini Med School. Dit is een kort project geneeskunde met als onderwerp: ‘Bacteriën en de antibiotica’. In les 1 hebben we in verschillende werkvormen geleerd over goede en slechte bacteriën, begrippen die te maken hebben met bacteriën en geneeskunde (chromosomen, organisme, parasieten, steriel maken e.d.) en hebben we onze eigen bacteriën gekweekt.                                                                                           Deze bacteriën hebben we gekweekt op een agarplaatje. We hebben onze vingers erin gedrukt op 3 verschillende manieren: zoals hij is, net schoongewassen en een vieze vinger. Vervolgens zijn onze plaatjes in het lab verder gekweekt. In les 2 hebben we de resultaten van onze eigen bacteriën gezien en dat was even schrikken! Het bleek dat we eigenlijk altijd bacteriën meedragen, maar dat een vieze vinger wel triljoenen bacteriën met zich mee kan dragen.                                     Ook hebben we in deze les geleerd over de werking van de antibiotica. We hebben onze eigen flyer gemaakt en een quiz gedaan. Aan het eind van deze les bleken de kinderen werkelijke deskundigen en hebben zij hun Mini Med School diploma behaald! Hier vindt u meer foto's.