Het werkje van de week.

Dinsdag 6 februari 2018

In de groepen 1/ 2 kunnen de kinderen wekelijks een sticker verdienen voor hun 'werkje van de week'. De leerkracht spreekt met de kinderen af welke activiteit er een week lang centraal staat. Het is de bedoeling, dat de kleuters zelf aangeven wanneer ze het werkje willen maken, zodat ze leren plannen. Natuurlijk houden de juffen bij wie er nog niet aan de beurt gekomen is. De activiteiten wisselen. Puzzelen, een telwerkje, een complete tekening van jezelf. Op de foto wordt de pincetgreep geoefend. Deze greep is belangrijk voor het vasthouden van een pen of potlood. Alle kinderen mogen op hun eigen niveau meedoen en na tien weken is de kaart dan vol. Natuurlijk mag deze dan mee naar huis genomen worden, want de kinderen zijn supertrots op hun 'dikke duimen kaart'.